Кравчук назвав умову відновлення постачання води до Криму

Читать на русском
Експрезидент України нагадав, що зараз відповідальність абсолютно за все, що відбувається на півострові, в тому числі за водопостачання кримчан, несе Росія
Леонід КравчукФото РІАН

Україна розгляне відновлення водопостачання окупованого Росією Криму тільки в тому випадку, якщо на півострові виникне гуманітарна катастрофа й іншого виходу не буде.

Про це заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Дом» 25 березня.

«Я завжди робив акцент: не просто давати воду, а якщо станеться, чого я не хотів би, гуманітарна катастрофа в Криму з точки зору забезпечення водою ... Тому питання про воду окремо може бути розглянуте в разі гуманітарної катастрофи, а не в плані «дай воду, тому що цього хоче Росія», - сказав Кравчук.

Стратегія деокупації Криму: як Україна повертатиме півострівСтратегію деокупації Криму затвердив Володимир Зеленський. Слово і діло пропонує подивитися, як Україна має намір повертати півострів.

Експрезидент України нагадав, що зараз відповідальність абсолютно за все, що відбувається на півострові, в тому числі за водопостачання кримчан, несе Росія, як країна-окупант.

«Я керуюся міжнародними нормами, а саме: країна, яка окупувала будь-яку територію, несе повну відповідальність за життя людей на цій території. За політику, яку вона там проводить, за стан народу. Це відповідальність окупаційної влади, а не України», - пояснив політик.

Він додав, що навіть якщо доведеться розглядати питання подачі води до Криму в рамках запобігання гуманітарної катастрофи, цьому передуватимуть переговори.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

«Це не робиться так, що трапилася катастрофа, і відразу відбуваються якісь дії. У всьому світі такий процес виглядає так: обговорюється питання, приймаються рішення на певних умовах, і тільки після цього можна говорити, як і що буде робитися», - підсумував Кравчук.

Нагадаємо, в Криму спостерігається критична нестача прісної води, у багатьох містах на півострові людям видають її за графіком. Раніше пересохло Інкерманське озеро під Севастополем і Аянське водосховище.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: