Дев’ять смертей та 250 обстрілів: як минув березень в ООС

Читать на русском

31 березня Росія не підтримала пропозицію української делегації у ТКГ запровадити з 1 квітня всеосяжне припинення вогню на Донбасі. Крім того, Меркель та Макрон провели розмову з Путіним, де закликали його припинити обстріли на окупованій території України. Якою ж ситуація з обстрілами була упродовж березня, дивіться в інфографіці «Слово і діло».

Тільки за перший місяць весни в зоні проведення ООС було зафіксовано 250 обстрілів. За цей час 9 бійців ЗСУ загинули, а ще 17 отримали поранення.

Від початку місяця перше загострення на донецькому напрямку спостерігалося 6 березня, тоді бойовики здійснили аж 10 обстрілів. Удвічі більше порушень тиші зафіксували 9 березня, того дня окупанти відкривали вогонь рекордний 21 раз.

Загалом впродовж місяця в середньому було по вісім обстрілів за добу. Здебільшого загострення фіксували на донецькому напрямку. Бойовики традиційно використовували міномети 82 та 120 мм, а також гармати 122 мм та 152 мм.

Раніше Рада схвалила заяву через загострення на Донбасі і зажадала від РФ негайно припинити бойові дії.

Нагадаємо, у лютому в зоні ООС було зафіксовано 181 порушення режиму припинення вогню. За зазначений період загинули 11 військових, ще 15 отримали поранення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: