Загострення на Донбасі: Рада затвердила термінову вимогу до РФ

Читать на русском
Рада у вівторок, 30 березня, схвалила заяву через загострення на Донбасі і зажадала від РФ негайно припинити бойові дії.
фото з відкритих джерел

Нардепи ухвалили проєкт постанови №5312 «Про заяву Верховної ради щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту». У ньому ВР вимагає від Росії негайно припинити бойові дії.

Відповідне рішення на сьогоднішньому позачерговому засіданні підтримали 308 народних депутатів.

«Верховна рада вимагає від Російської Федерації негайно припинити бойові дії і неухильно дотримуватися режиму припинення вогню, повністю виконати свої міжнародні зобов'язання і вивести з України свою армію, найманців, збройні формування, які вона очолює, забезпечує і фінансує, їх зброю і техніку і повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами», - йдеться в тексті.

Автори заяви закликали парламенти іноземних держав і міжнародні парламентські організації засудити агресивну політику РФ, в тому числі останню хвилю ескалації в зоні ООС.

Крім того, Рада закликає світову спільноту до продовження і посилення міжнародного політичного і економічного тиску на Росію для припинення агресії.

Нагадаємо, 26 березня на Донбасі під Шумами загинули четверо українських військових, ще двоє були поранені. Глава Генштабу повідомив, що бійців ООС убив снайпер.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: