Велика приватизація: які об’єкти слід продати першими

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

Фонд державного майна на відкритому аукціоні продав 100% державного пакету акцій київського готелю «Дніпро». Із цього розпочалася програма «Велика приватизація». Політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталі Бала в коментарі «Слово і діло» сказав, що приватизація повинна відповідати комплексній економічній стратегії України, а не орієнтуватися на одноразові прибутки.

«Безумовно, потрібно проводити приватизацію. Треба віддавати в управління приватному бізнесу об’єкти, які не становлять стратегічні та національні інтереси України. Треба це тільки вітати й сподіватися, що гроші від цих оборудок підуть до бюджету України, а не десь там будуть виведені за межі», – сказав Бала.

Він підкреслив, що об’єкти стратегічного значення повинні залишатися у власності держави.

Старт великої приватизації: готель «Дніпро» продали за 1,1 млрд гривеньВ Україні стартувала велика приватизація. Сьогодні, 15 липня, готель Дніпро в Києві продали на аукціоні за 1,1 млрд грн.

«Усе, що стосується сфери послуг і перебуває в розпорядженні Офісу президента, треба продавати і не доводити до жахливого стану, бо часто ми бачимо, що державні, комунальні об’єкті в невідповідному стані», – наголосив експерт.

За його словами, приватизація не повинна проводитися з метою отримання одноразового прибутку.

«Для того, щоб проводити велику приватизацію, програма не повинна дотримуватися принципу, скільки грошей за неї буде отримано. Вона має відповідати загальному комплексному плану України з розвитку економіки. Тільки тоді від цього буде користь», – підсумував Віталій Бала.

Нагадаємо, на пресконференції в травні Зеленський пообіцяв, що велика приватизація триватиме після COVID-19.

У березні 2020-го Фонд держмайна відтермінував велику приватизацію, посилаючись на нестабільну ситуацію на фінансових ринках через пандемію COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: