Парламент готовий відновити велику приватизацію

Читать на русском
Рада попередньо схвалила скасування заборони на приватизацію великих держпідприємств, запроваджену через карантин.
Фото: Bloomberg

Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №4543 про приватизацію об'єктів великої приватизації. Процес був тимчасово призупинений через карантин у минулому році.

Відповідне рішення на засіданні 4 лютого підтримали 284 нардепи.

Приватизація на паузі: які прибутки і збитки показали держпідприємства у 2020 роціЧерез коронавірус довелося зупинити велику приватизацію і українські підприємства, за невеликим винятком, традиційно фіксують збитки на кінець року.

Законопроєкт пропонує скасувати заборону на проведення аукціонів з продажу великих держпідприємств, який впроваджували через пандемію.

«Зазначений законопроєкт розроблений Міністерством економіки, затверджений урядом України і покликаний для розблокування приватизації. Рік тому парламент прийняв законопроєкт, яким тимчасово обмежив проведення великої приватизації...Прийняття зазначеного законопроєкту також дозволить нам виконати ті показники в державному бюджеті, які були проголосовані парламентом в розмірі надходжень 12 млрд грн», - пояснила в залі Ради заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Світлана Панаіотіді.

Нагадаємо, у травні 2020 року президент Володимир Зеленський заявив, що велика приватизація продовжиться після COVID-19. На час карантину продаж об'єктів великої приватизації був призупинений.

У грудні минулого року Кабмін схвалив відновлення великої приватизації.

Також ми писали, яка сума надійшла до бюджету від продажу об'єктів малої приватизації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: