Постанова про засудження подій під ОПУ: хто з нардепів підтримав

Читать на русском

Верховна рада ухвалила постанову про засудження подій, які відбулися 20 березня 2021 року біля Офісу президента. У постанові йдеться, що депутати поважають право на мирний протест, але засуджують «будь-які спроби підміни цивілізованого виявлення незгоди з діями влади насильством і наругою над державними символами». Також в постанові є заклик до правоохоронних органів швидко і неупереджено розслідувати заворушення під ОПУ. «Слово і діло» пропонує подивитися, хто в Раді підтримав засудження подій на Банковій.

За постанову проголосували 237 народних депутатів, 11 виступили «проти», 4 – утрималися, 26 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 214 голосів «за», один депутат не голосував і 30 – були відсутні.

Група «За майбутнє» дала 9 голосів за постанову, 6 депутатів не голосували і 8 – були відсутні. Ще 9 голосів «за» було від групи «Довіра» (5 – не голосували і 6 – були відсутні). За постанову дали голоси 5 позафракційних депутатів.

«Опозиційна платформа – За життя» на цьому і попередньому засіданні була відсутня в повному складі.

Депутати від «Європейської солідарності» під час голосування значаться як «відсутні» – вони демонстративно вийняли картки, скандуючи «Ганьба!».

У «Батьківщині» 4 члени фракції утрималися, 8 – не голосували і 12 – були відсутні. У «Голосі» 10 нардепів були «проти», 2 – не голосували і 8 – були відсутні.

Нагадаємо, 20 березня під будівлею Офісу президента пройшов мітинг на підтримку Сергія Стерненка. В ході акції будівлю закидали фаєрами, розбили вікна і двері, стіни розмалювали.

Правоохоронці розслідують щодо подій на мітингу кілька кримінальних проваджень – за фактами хуліганства, навмисного знищення або пошкодження майна, виготовлення або розповсюдження комуністичної, нацистської символіки, наруги над державними символами.

Міністерство внутрішніх справ опублікувало відео, на якому вказані імена і прізвища сімох учасників акції протесту під ОПУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: