Акція під ОПУ: сьогодні оберуть запобіжний захід ще одному активістові

Читать на русском
Печерський райсуд Києва обере запобіжний захід учаснику акції протесту під Офісом президента Роману Ратушному. Засідання щодо активістів Сергія Філімонова і Олексія Білковського відбудеться 30 березня.
фото УНІАН

У Києві сьогодні суд обиратиме запобіжний захід учаснику акції протесту під Офісом президента Роману Ратушному. Водночас обрання запобіжного заходу активістам Сергію Філімонову і Олексію Білковському перенесли.

Як повідомив сам Ратушний у себе в Telegram, засідання щодо обрання йому запобіжного заходу пройде в Печерському райсуді Києва. Початок о 14:00.

Активіст вимагає від МВС спростувати інформацію у ролику про протест під ОПУАктивіст Роман Ратушний вимагає від заступника голови МВС Антона Геращенка спростувати деякі заяви з ролика про акцію на Банковій, видалити його з мережі і вибачитися.

У той же час, як передає з посиланням на правоохоронців УНН, Печерський райсуд Києва переніс розгляд клопотань про обрання запобіжного заходу для учасників акції на Банковій Сергія Філімонова і Олексія Білковського на 30 березня.

Повідомляється, що сторона звинувачення вимагатиме для Філімонова і Білковського цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, 20 березня під ОПУ пройшла акція на підтримку активіста Сергія Стерненка. Учасники мітингу пошкодили будівлю - розмалювали стіни і побили скло. Правоохоронці вже повідомили про підозру 5 протестуючим за статтею хуліганство.

Пізніше було відкрито ще одне провадження за фактом умисного знищення або пошкодження майна.

Двох учасників акції - Євгена Строканя і Влада Стафійчука (Сорда) - суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: