Активіст вимагає від МВС спростувати інформацію у ролику про протест під ОПУ

Читать на русском

Активіст Роман Ратушний вимагає від заступника голови МВС Антона Геращенка спростувати деякі заяви з ролика про акцію на Банковій, видалити його з мережі і вибачитися.
Роман Ратушнийvybory.pravda.com

Київський активіст, голова товариства «Захистимо Протасів Яр» Роман Ратушний вимагає від заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка і МВС спростувати деякі заяви з ролика про акцію на Банковій, видалити його і вибачитися.

Про це йдеться в офіційній вимозі Ратушного до Геращенка, копія якого є у видання ZMINA.

Акція під ОПУ: поліція відкрила ще одне провадженняСлідчі київської поліції почали ще одне кримінальне провадження за фактом подій під Офісом президента 20 березня.

Мова йде про відеоролик МВС, який Геращенко оприлюднив на сторінці у Facebook 23 березня. У ньому, зокрема, говориться, що «мітинг під ОПУ 20 березня з самого початку планувався не як мирна акція, а як бійка з правоохоронцями».

Ратушний обурений, що «із загального контексту відео і підписів до нього випливає, що зазначені у відео особи є підозрюваними у скоєнні злочинів».

Крім того, за словами активіста, ролик містить його персональні дані, згоди на використання яких він не давав (ПІБ, рід діяльності і фото).

Ратушний, посилаючись на ст. 32 Конституції України, вимагає від Геращенка:

  • припинити незаконне використання і видалити відеозапис з його зображенням з Facebook;

  • спростувати недостовірну інформацію, розміщену в тому ж пості, і публічно вибачитися.

Нагадаємо, 20 березня у Києві під Офісом президента пройшла акція на підтримку засудженого до 7 років Сергія Стерненка. Активісти палили фаєри, підривали петарди, а також підпалили табличку Офісу президента. Крім того, в будівлі ОПУ розбили скло і розмалювали написами стіни.

Збиток будівлі у Зеленського оцінили в 2 млн грн.

23 березня слідчі повідомили про підозру одному з організаторів акції - Сергію Філімонову. Також суд обрав запобіжний захід активісту Владиславу Стафійчуку (Сорду), який розбив скло в будівлі ОПУ.

У МВС опублікували відеоролик, у якому назвали імена й інших учасників акції на Банковій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: