Протести під ОПУ: нардепи дали доручення МВС, СБУ та ДБР

Читать на русском
У вівторок, 30 березня, парламент схвалив постанову №5295 щодо засудження подій під Офісом президента 20 березня.

У вівторок, 30 березня, парламент схвалив постанову №5295 щодо засудження подій під Офісом президента 20 березня. Народні обранці дали низку доручень щодо розслідування заворушень МВС, СБУ і ДБР.

За відповідне рішення проголосували сьогодні 237 парламентаріїв.

МВС, СБУ і ДБР доручили забезпечити швидке, повне і неупереджене розслідування і надати юридичну оцінку подій 20 березня.

Силовики мають вивчити обставини, які супроводжували заворушення під ОП, на предмет організації та/або участі в реалізації подій будь-яких політичних партій і/або пов'язаних із ними осіб.

Їм також доручили визначити ступінь провини учасників, організаторів та замовників події в заподіянні матеріальних збитків державному майну і забезпечити притягнення винних осіб до відповідальності.

Крім того, МВС, СБУ і ДБР щотижня мають надавати комітету парламенту з питань правоохоронної діяльності актуальну інформацію про хід розслідування цих подій.

Нагадаємо, 20 березня під ОПУ пройшла акція на підтримку активіста Сергія Стерненка, що зараз у СІЗО. Учасники мітингу підривали петарди, а також пошкодили саму будівлю - розмалювали стіни і побили скло на дверях.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею хуліганство, а також ще одну справу за фактом умисного знищення або пошкодження майна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: