Стало відомо, що зроблять з пошкодженими дверима від ОПУ

Читать на русском

Офіс президента не буде віддавати пошкоджені активістами двері на виставку у художню галерею. Їх відправлять на реставрацію і повернуть на місце.
Фото: radiosvoboda.org

Офіс президента не буде віддавати пошкоджені активістами двері будівлі на виставку до художньої галереї. Їх відправлять на реставрацію.

Про це повідомила прессекретар президента України Юлія Мендель в Instagram у понеділок, 29 березня.

Протест під ОПУ: активісту Ратушному призначили домашній арештАктивісту Роману Ратушному призначили цілодобовий домашній арешт у справі за підозрою у хуліганстві, вчиненому під час акції протесту на Банковій 20 березня.

За її словами, двері відреставрують і повернуть на місце в ОПУ, щоб заощадити гроші на купівлі нових.

«Пошкоджені двері Офісу президента сьогодні відправляють на реставрацію з метою економії коштів. Реставрувати двері значно дешевше, ніж купити нові. Офіс президента не буде віддавати ніяких пошкоджені частини будівлі на будь-які виставки, оскільки не вважає ці речі об'єктами мистецтва, а відноситься до всіх пошкоджень як до доказів вандалізму», - написала Мендель.

Прессекретар Зеленського додала, що всі, хто причетні до пошкодження дверей, повинні відповісти перед законом. Вона нагадала, що на Банковій часто збираються протестувальники, але такий акт вандалізму був вперше за 30 років.

Нагадаємо, 20 березня під ОПУ пройшла акція на підтримку активіста Сергія Стерненка, що зараз у СІЗО. Учасники мітингу підривали петарди, а також пошкодили саму будівлю - розмалювали стіни і побили скло на дверях.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею хуліганство, а також ще одну справу за фактом умисного знищення або пошкодження майна.

Пошкоджені двері Офісу президента зняли з будівлі. Сьогодні стало відомо, що представники галереї запропонували ОПУ їх викупити.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: