У Пенсійному фонді розповіли про одну з причин, через яку можна втратити пенсію

Читать на русском
Перевірка статусу пенсіонерів, які давно не отримували виплат, ведеться відповідно до вимог, які існують досить давно і є незмінними.
Ілюстративне фотоglobalimages.ua

Українців можуть позбавити пенсії в тому випадку, якщо вони протягом року або більше не знімають нараховані пенсійні виплати зі своєї картки. Уповноважені на виплату пенсій банки самостійно збирають та передають інформацію до Пенсійного фонду України.

Про це повідомляє портал НД.

Загалом, розповіли порталу в ПФУ, це не стільки припинення виплат, скільки їх припинення до прояснення ситуації.

Індексація пенсій: кому та на які суми збільшили виплати з 1 березняМінімальний розмір підвищення пенсії з березня становить 100 гривень. Індексація не поширюється на держслужбовців, науковців та ще кілька категорій пенсіонерів.

«Мова йде про те, що коли пенсіонер рік не отримує пенсію, то відповідно до вимог, які є обов'язковими для роботи банківських структур, вони таких людей виділяють і направляють дані нам для обробки та уточнення статусу пенсіонера», – зазначили у фонді.

При цьому перевірка статусу пенсіонерів, які давно не отримували виплат, ведеться відповідно до вимог, які існують досить давно і є незмінними.

Нагадаємо, в Україні 68,5% громадян впевнені в тому, що пенсію їм у старості має забезпечувати держава та уряд. Тільки 18,8% вважають відповідальними насамперед самих себе.

Пенсійний фонд України перевіряє пенсії, які призначають українцям. І горе тому, у кого знайдуть порушення. Якщо є непідтверджений стаж або непідтверджений розмір зарплати - ПФУ може знизити пенсію заднім числом, а переплату зобов'язати повернути до бюджету через суд.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: