В Україні можуть запровадити новий вид пенсій

Читать на русском
Депутати розглядають зміни до закону про пенсії за особливі заслуги, які дозволять розраховувати на пенсійні виплати ще однієї категорії українців
Ілюстративне фотоФото УНИАН

В Україні може з'явитися ще один вид пенсійних виплат - пенсія за особливі заслуги для громадян, які були відзначені грамотою Верховної ради України або почесною грамотою ВР.

Законопроєкт № 3002а, запропонований комітетом з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, опублікований на сайті Верховної ради України.

Індексація пенсій: кому та на які суми збільшили виплати з 1 березняМінімальний розмір підвищення пенсії з березня становить 100 гривень. Індексація не поширюється на держслужбовців, науковців та ще кілька категорій пенсіонерів.

Передбачається, що пенсії зможуть отримувати люди, які «за роки Незалежності України зробили вагомий особистий внесок у різних сферах життєдіяльності, що мають заслуги перед Українським народом у становленні та зміцненні країни як демократичної, соціальної, правової держави, сприяли забезпеченню прав і свобод громадян, розвитку демократії, парламентаризму та громадянської злагоди в суспільстві, брали активну участь у законотворчій діяльності та були нагороджені почесною грамотою Верховної ради України або грамотою Верховної ради України».

Зазначається, що народні депутати підтримують відповідне внесення змін до закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною», але поки що не можуть досягти згоди з приводу того, якою має бути ця пенсія — довічною або одноразовою.

Раніше в Кабміні анонсували збільшення пенсій в Україні до 7 тисяч гривень. Для цього Міністерство соціальної політики розробило спеціальну систему.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: