У Кабміні анонсували істотне збільшення пенсій

Читать на русском
У Кабміні анонсували збільшення пенсій в Україні до 7 тисяч гривень. Для цього міністерство розробило спеціальну систему.

У Кабміні анонсували збільшення пенсій в Україні до 7 тисяч гривень. Для цього міністерство розробило спеціальну систему.

Про це заявила міністр соцполітики Марина Лазебна на нараді у президента Володимира Зеленського, передає Офіс президента.

Індексація пенсій: кому та на які суми збільшили виплати з 1 березняМінімальний розмір підвищення пенсії з березня становить 100 гривень. Індексація не поширюється на держслужбовців, науковців та ще кілька категорій пенсіонерів.

За словами Лазебної, розроблена міністерством система передбачає, що дефіцит Пенсійного фонду не зростатиме і це дасть можливість збільшити розмір пенсій у 1,5-3 рази.

«Середня пенсія зросте з 3500 до 7000 гривень. Пенсійні кошти, накопичені за трудове життя, будуть переходити у спадок. Добре, якщо у людини нарешті з'явиться можливість мати альтернативні джерела отримання пенсійних виплат», - сказала вона.

Нагадаємо, з 1 березня 2021 року в рамках індексації підвищуються пенсії для восьми мільйонів українців. У середньому виплати збільшаться на 300 гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: