Справа ПриватБанку: у Зеленського звернулися із закликом до НБУ

Читать на русском
В ОПУ закликали керівництво Нацбанку діяти виключно в інтересах України в рамках розслідування справи про можливі зловживання у Приватбанку.
Фото 24 каналу

В Офісі президента закликали керівництво Нацбанку відкинути амбіції і діяти виключно в інтересах України в рамках розслідування справи про можливі зловживання у «Приватбанку».

Про це повідомила пресслужба ОПУ у п'ятницю, 19 березня.

У справі Приватбанку закрили 20 тисяч проваджень – ВенедиктоваЗараз, за її словами, в судах знаходиться близько 400 проваджень, за якими активно захищаються інтереси держави

«Офіс Президента закликає керівництво НБУ відкинути персональні амбіції та працювати заради однієї мети – макроекономічної стабільності України та процвітання кожного громадянина», - сказано в повідомленні.

В ОПУ зазначили, що президент не може й не буде втручатися у будь-яке розслідування стосовно банку, що триває. Однак закликали «всіх відповідних посадових осіб діяти виключно в інтересах України та не переслідувати будь-які особисті інтереси при виконанні своїх обов'язків».

У Зеленського також запевнили, що за підтримки західних партнерів України будуть і надалі робити все необхідне, щоб повернути всі вкрадені в українців кошти, включно з грішми, пов'язаними з ПриватБанком.

Нагадаємо, 5 жовтня 2020 року Рада Національного банку оголосила догану і висловила недовіру першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій і заступнику голови Нацбанку Дмитру Сологубу.

У січні цього року стало відомо, що Сологуб програв суд проти НБУ.

15 березня цього року детективи Національного бюро під процесуальним керівництвом САП повідомили про підозру в розтраті 8,2 млрд грн колишнім голові правління, його заступнику та керівнику департаменту міжбанківських операцій ПАТ КБ «ПриватБанк».

За даними «Слово і діло», одним з підозрюваних є колишній глава правління ПриватБанку Олександр Дубілет.

Зазначимо, за інформацією ЗМІ, зараз продовжується розслідування проти першої заступниці голови НБУ Катерини Рожкової і декількох співробітників НБУ.

Йдеться про звинувачення у розкраданні державних коштів та державній зраді – передачі закритої інформації компаніям Kroll Inc., AlixPartners і юридичній фірмі Hogan Lovells и Asters., коли ці працівники НБУ займалися питанням націоналізації «Приватбанку» у 2016 році.

У відповідь на запит «Радіо Свобода» в НБУ заявили, що «продовжують захищати законність рішень щодо націоналізації «ПриватБанку» і твердо стоять на позиції, що винні у зловживаннях мають бути притягнуті до відповідальності».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: