Справа ПриватБанку: апеляція ВАКС заарештувала майно Яценка

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і задовольнила скаргу антикорупційного прокурора не відмову заарештувати усе майно, пов'язане з ексслужбовцем банку.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду заарештувала майно, яке належить колишньому першому заступнику голови правління комерційного ПриватБанку Володимиру Яценку та пов'язаним із ним особам.

Таке рішення 12 березня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу прокурора – задовольнити частково. Накласти арешт на депозитний рахунок відкритий в Універсал Банку, на якому зберігаються 3 млн доларів. Накласти арешт на частки Євгенії Кривенко у ТОВ «Фінтех Бенд», ТОВ «Естейт Сіті», ТОВ «Ейсі Дісі Ппроцессінг», – йдеться в рішенні.

Як вказала головуюча суддя Даніїла Чорненька, слідчий суддя ВАКС наклав арешт на таке майно Яценка: вісім житлових будинків, дві квартири, гараж, 20 земельних ділянок, шість автомобілів, два причепи, судно і корпоративні права в ПрАТ «УАПКТІ «Укрстальпроект» в розмірі 8,13%. Водночас суддя відмовив накласти арешт на корпоративні права Ганни Яценко у ТОВ «Авіапарк», корпоративні права Євгенії Кривенко у ТОВ «Фінтех Бенд», ТОВ «Естейт Сіті», ТОВ «Ейсі Дісі Ппроцессінг» та депозитний рахунок Яценка у Монобанку.

Як відомо, 25 лютого ВАКС заарештував Яценка з альтернативою 52,21 млн грн. Пізніше за нього внесли цю суму і він вийшов з-під варти. За версією слідства, Яценко у змові з колишнім головою правління ПриватБанку Олександром Дубілетом і екскерівницею департаменту фінансового менеджменту банку Оленою Бичихиною розтратили майже 137 млн грн. Як вважають органи правопорядку, ці гроші за день до націоналізації ПриватБанку безпідставно перерахували страховій компанії «Інгосстрах». Ця фірма визнана Національним банком України пов'язаною із власниками ПБ. До того ж, за даними слідства, власниками СК «Інгосстрах» був Яценко та інші службовці ПриватБанку.

Зазначимо, що нещодавно СК «Інгосстрах» повернула ці кошти ПриватБанку, не вказуючи на це підстав. На думку слідства, це зробили аби приховати склад злочину.

Нагадаємо, 22 лютого НАБУ і САП посадили чартерний літак із топфігурантом справи ПриватБанку. З'ясувалося, що йдеться про колишнього першого заступника глави правління банку Володимира Яценка. Підозру йому підписала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

У НАБУ пізніше підтвердили затримання колишнього заступника голови правління ПриватБанку. Як повідомили в органі, експосадовець ПриватБанку планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. У НАБУ додали, що детектив у справі та директор органу звернулися до Державіаслужби, щоби літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: