Апеляція ВАКС не заарештувала майно Дубілета

Читать на русском
Антикорупційний суд не захотів накладати арешт на майно колишнього очільника правління комерційного банку до його націоналізації.
Олександр Дубілетфото: nv.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не наклала арешт на майно колишнього голови правління комерційного ПриватБанку Олександра Дубілета, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до розтрати майже 137 млн грн.

Таке рішення колегія суддів АП ВАКС ухвалила ще 15 березня, повідомляє «Слово і діло».

За інформацією «Слово і діло», НАБУ і САП просили антикорупційний суд накласти арешт на корпоративні права Дубілета в таких компаніях: ТОВ «Фінтех Бенд», ТОВ «Ейсі Дісі Процесінг» і ТОВ «Естейт Сіті». Слідчий суддя ВАКС відмовив. Тому прокурор САП подав скаргу на таке рішення, проте апеляційна палата ВАКС теж не заарештувала майно Дубілета.

«За результатами судового засідання колегія суддів відмовила у задоволенні апеляційної скарги прокурора та залишила без змін ухвалу слідчого судді, оскільки ставилося питання про арешт майна, яке станом на дату звернення до суду вибуло з власності підозрюваного», – йдеться у повідомленні АП ВАКС.

Згідно реєстру юридичних осіб, 26 лютого власником корпоративних прав підозрюваного Дубілета у ТОВ «Фінтех Бенд», ТОВ «Ейсі Дісі Процесінг» і ТОВ «Естейт Сіті» став його син Олексій.

Раніше апеляція ВАКС розширила арешт майна іншого підозрюваного, експершого заступника голови правління ПриватБанку Володимира Яценка. Арешт наклали, в тому числі на корпоративні права його цивільної дружини, на яку їх переписали після затримання Яценка. Водночас судді не наклали арешт на корпоративні права дочки Яценка в ТОВ «Авіапарк».

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому топ-менеджменту комерційного ПриватБанку. За версією слідства, колишній голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет у змові з його експершим заступником Володимиром Яценком і екскерівницею департаменту фінансового менеджменту банку Оленою Бичихиною розтратили майже 137 млн грн. Як вважають органи правопорядку, ці гроші за день до націоналізації ПриватБанку безпідставно перерахували страховій компанії «Інгосстрах». Ця фірма визнана Національним банком України пов'язаною із власниками ПБ. До того ж, за даними слідства, власниками СК «Інгосстрах» був Яценко та інші службовці ПриватБанку.

Пізніше 25 лютого ВАКС заарештував Яценка з альтернативою 52,21 млн грн. Пізніше за нього внесли цю суму і він вийшов з-під варти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: