У справі Приватбанку закрили 20 тисяч проваджень – Венедиктова

Читать на русском
Зараз, за її словами, в судах знаходиться близько 400 проваджень, за якими активно захищаються інтереси держави
Ірина ВенедиктоваFacebook

Офіс генерального прокурора передбачає, що вийде повернути державі більшу частину суми збитків від незаконного привласнення коштів в справі ПриватБанку.

Про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедиктова в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера».

«Я бачу (перспективу). Може, насправді це буде не так швидко, як нам усім цього хочеться, може, це буде не вся сума, яку ми вказуємо - 5,5 млрд - але велика частина повернеться. Може, потім через компенсації в господарських та цивільних судах ми повернемо й інше, з компенсацією державою», - заявила Венедиктова.

Зараз, за ​​її словами, в судах знаходиться близько 400 проваджень, за якими активно захищаються інтереси держави. А всього у Єдиному реєстрі досудових розслідувань було 30 тисяч справ щодо ПриватБанку, 20 тисяч з яких вже закриті.

«Слідство у нас ведеться ще з 2017 року. У ЄРДР кримінальне провадження проти топменеджерів ПриватБанку внесено 6 березня 2017 року. У нас проваджень по ПриватБанку достатньо. Я думаю, буде цікаво дізнатися, що їх 30 тисяч було. 20 тисяч вже закрито», - сказала Венедиктова.

Нагадаємо, генеральний прокурор Ірина Венедиктова анонсувала в справі ПриватБанку нові підозри. 25 лютого за екстопменеджера ПриватБанку внесли заставу понад 52 мільйонів гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: