США повинні зробити все заради зупинки «Північного потоку-2» – Гербст

Читать на русском
США повинні активізувати роботу з Німеччиною, щоб зупинити будівництво газопроводу, або знайти рішення, яке влаштує всі сторони.
Ілюстративне фотоtwitter.com

США повинні докласти всіх можливих зусиль, щоб не допустити завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2», оскільки цей проєкт завдасть серйозної шкоди всій Східній Європі.

Про це заявив директор Центру Євразії Атлантичної ради, посол США в Україні в 2003-2006 роках Джон Гербст, повідомляє пресслужба Київського форуму з питань безпеки.

«Ми не можемо дозволити Росії реалізувати свій геополітичний проєкт, який буде шкідливим не тільки для України, але і для Європи в цілому... Східна Європа буде страждати, тому ми повинні зробити все, щоб цей проєкт не був завершений», - зазначив Гербст.

Експосол зазначив, що в адміністрації Байдена є хороше розуміння проблем України та планів Росії на її рахунок. Однак деякі люди в адміністрації хочуть відновити відносини з Німеччиною, зіпсовані за часів Трампа, і важливо стежити, щоб це не сталося коштом України. США повинні активізувати роботу з Німеччиною, щоб зупинити будівництво газопроводу, або знайти рішення, яке влаштує всі сторони.

Враховуючи, що РФ використовує газ у якості геополітичної зброї, резюмував Гербст, не виключено, що Байдену доведеться впроваджувати проти Росії санкції на кшталт поправок Джексона — Веніка і водночас працювати з Німеччиною, щоб не знаходити вуглецевий еквівалент Будапештському меморандуму.

Раніше в Державному департаменті США підтвердили інформацію про те, що адміністрація нового президента США Джозефа Байдена має намір докласти всіх зусиль, щоб заблокувати будівництво російського газопроводу «Північний потік-2».

До цього сенатори США закликали президента Джо Байдена запровадити нові санкції проти компаній, які беруть участь у проєкті «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: