Разумков закликав США до блокування «Північного потоку-2»

Читать на русском
Разумков зазначив, що сподівається на нові санкції США проти російського газопроводу, щоб не дати цьому проєкту завершитися
Дмитро Разумковua.news

Голова Верховної ради України Дмитро Разумков під час телефонної розмови з сенатором США, співголовою Сенатського українського кокуса Робертом Портманом закликав США заблокувати завершення російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це йдеться на сайті парламенту.

Разумков нагадав сенатору, що «Північний потік-2» перетворюється на елемент політичного тиску Росії, тому Україна і США повинні об'єднати зусилля і не дати Росії завершити цей проєкт. Разумков додав, що сподівається на нові санкції США проти російського газопроводу.

«Україна неодноразово відчувала на собі, як цей економічний проєкт перетворюється на елемент тиску, елемент впливу не економічного, а політичного. І дуже часто він використовується як механізм шантажу. Тому я впевнений, що ми повинні об'єднувати зусилля в блокуванні подальшого просування цього процесу», - заявив він.

Зі свого боку, Портман висловив підтримку у протидії будівництву і запуску «Північного потоку-2», а також запевнив у підтримці територіальної цілісності та суверенітету України з боку США.

Раніше в Державному департаменті США підтвердили інформацію про те, що адміністрація нового президента США Джозефа Байдена має намір докласти всіх зусиль, щоб заблокувати будівництво російського газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: