Адміністрація Байдена планує збільшити податки для американців – ЗМІ

Читать на русском
Для американців з доходом вище 400 тисяч доларів на рік можуть підвищити податки. Це перше за 30 років підвищення федеральних податків.
Фото з відкритих джерел

Для американців з доходом вище 400 тисяч доларів на рік можуть підвищити податки. Це перше за 30 років підвищення федеральних податків.

Про таку ініціативу Адміністрації президента США Джозефа Байдена пише видання Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Планується підвищення з 21% до 28% податку на прибуток корпорацій та збільшення оподаткування доходу американців, які отримують понад 400 тисяч доларів на рік.

Податкова амністія від Зеленського: які активи і за якою ставкою пропонує задекларувати президентВолодимир Зеленський запропонував з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року ввести можливість добровільного декларування активів за спеціальними ставками.

За підрахунками дослідницького центру Tax Policy Center, подібне підвищення податків дозволило би уряду США отримати близько 2,1 трильйона доларів протягом 10 років. Обсяг програми економічного розвитку Байдена, яка ще не представлена, може сягати 4 трильйонів доларів.

Зазначається, що такий крок покликаний допомогти втілити програму економічного розвитку Байдена, яку, за планами, має бути прийнято після втілення нещодавно ухваленого пакету заходів для підтримки економіки.

Нагадаємо, частина американців отримає допомогу в розмірі 1 400 доларів. Безробітні щотижня отримуватимуть федеральну допомогу в розмірі 400 доларів аж до вересня 2021 року.

«Слово і діло» підготувало інфографіку в якій йдеться про податок на Facebook, Netflix, Google, YouTube.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: