Стало відомо, хто може очолити ЦРУ під час президентства Байдена

Читать на русском
Джо Байден розглядає на посаду директора ЦРУ Девіда Коена, який розслідував втручання Росії у вибори в США і розробляв антиросійські санкції.
Фото з відкритих джерел

Обраний президент Сполучених Штатів Джо Байден розглядає на посаду директора Центрального розвідувального управління кандидатуру колишнього заступника голови ЦРУ Девіда Коена, який розслідував втручання Росії у вибори в США і розробляв антиросійські санкції.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що Байден ще не ухвалив остаточного рішення, але він схиляється до кандидатури Коена, його призначення також підтримує обрана на посаду директора національної розвідки Авріл Хейнс.

Окрім того, Коен брав участь у розслідуванні ЦРУ, ФБР і Міністерства внутрішньої безпеки США про втручання Росії в президентські вибори в 2016 році. А під час роботи в Міністерстві фінансів він, зокрема, займався питаннями, які стосуються санкцій проти Росії і Ірану.

Ще одним кандидатом на посаду голови ЦРУ, за інформацією видання, є Майкл Морелл, який також був ексзаступником голови ЦРУ за президентства Обами і виконувачем обов'язків голови управління.

Нагадаємо, кандидат на пост президента Сполучених Штатів від Демократичної партії Джо Байден переміг на президентських виборах в США. Він набрав 306 голосів виборників з необхідних для перемоги 270. Демократ вже сформував свою адміністрацію.

Водночас, його конкурент, чинний президент США, республіканець Дональд Трамп звинуватив Байдена та ЗМІ у фальсифікації результатів виборів. Однак, після низки відхилених судових позовів команди Трампа щодо порушень виборчого процесу, в його адміністрації таки погодилися розпочати процес передачі влади Джо Байдену.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: