СБУ затримала агента терористів «ДНР»

Читать на русском
СБУ затримала у Дніпрі завербованого агента, який працював на спецслужбу терористичної організації ДНР.
ssu.gov.ua

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента, який працював на «спецслужбу» терористичної організації «ДНР». Чоловіка затримали у Дніпрі.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у четвер, 18 березня.

СБУ з початку 2020 року викрила понад 90 спроб вербування жителів Донбасу спецслужбами РФНайчастіше від українців вимагали збирати та передавати інформацію про дислокацію та переміщення військових підрозділів, персональні дані військовослужбовців Збройних сил України та співробітників правоохоронних органів

Як розповіли в СБУ, житель тимчасово непідконтрольною території Донецької області був завербований ватажками НЗФ. За завданням представників так званої «МГБ ДНР» був направлений до Дніпропетровської області для збору розвідувальної інформації.

«Зловмисника, перш за все, цікавили відомості про особовий склад і військової техніки підрозділів Збройних Сил України», - відзначили в СБУ.

Для отримання даних, «куратори» агента відпрацювали інформатору закриті канали зв'язку, в тому числі для відправки електронних повідомлень.

Під час обшуків вдома у агента «ДНР» силовики виявили комп'ютерну техніку та засоби зв'язку з доказами протиправної діяльності; зброю і боєприпаси.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичної організації), і ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше СБУ провела обшуки у Раді і Кабміні в рамках розслідування справи про голосування за так звані Харківські угоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: