СБУ викрила нову схему фінансування «ЛНР»

Читать на русском
Сепаратисти ЛНР отримували фінансування через сплату так званих податків за поставки до РФ продукції із захопленого Стахановського вагонобудівного заводу.
фото з відкритих джерел

Служба безпеки виявила масштабний механізм фінансування сепаратистів «ЛНР» через сплату «податків» за поставлену до РФ продукцію із захопленого Стахановського вагонобудівного заводу.

Про це повідомляє пресцентр СБУ в понеділок, 15 березня.

СБУ прозвітувала про результати роботи за рік: наскільки змінилися показникиСБУ в 2020 році відкрила 2,6 тисячі кримінальних проваджень і направила 961 обвинувальний акт до суду.

Оперативники задокументували, що «кілька років ВАТ «Стахановський вагонобудівний завод» поставляв продукцію, зокрема, для підприємств РФ».

«Встановлено, що виготовлені заводом комплектувальні вивозили через неконтрольовану ділянку державного кордону нашої держави. Частину коштів завод сплачував у вигляді «податків» так званій адміністрації «ЛНР»», - йдеться у повідомленні.

Так, у 2018 році підприємство перерахувало до «бюджету» сепаратистів понад мільйон російських рублів. За даними СБУ, обсяги фінансування заводом окупаційної влади і проросійських терористів в цілому складають десятки мільйонів рублів.

«Служба безпеки України повідомила екскерівнику вагонобудівного заводу про підозру у фінансуванні дій, скоєних з метою зміни меж території або державного кордону України. Правопорушник оголошений в загальнодержавний розшук», - додали в СБУ.

Нагадаємо, раніше СБУ запобігла спробі розкрадання коштів програми «Велике будівництво» на Харківщині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: