СБУ припинила спробу розкрадання коштів програми «Велике будівництво» на Харківщині

Читать на русском
Іноземна компанія, яка намагалася стати переможцем державного тендеру на проведення ремонту однієї з автодоріг державного значення в Харківській області, була викрита в підробці документів
Той самий «асфальтобетонний завод»ssu.gov.ua

Служба безпеки України спільно з обласною службою автомобільних доріг у Харківській області не допустила збитків державного бюджету у розмірі близько 1 млрд грн, який могли завдати дії іноземній компанії.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Відзначається, що іноземна компанія намагалася стати переможцем державного тендеру на проведення ремонту однієї з автодоріг державного значення в Харківській області; на ці цілі з держбюджету планувалося виділити 1,3 млрд грн.

«Під час аналізу тендерної документації співробітники СБ України виявили, що менеджмент іноземної комерційної структури, яка брала участь у торгах, надав підроблену документацію. Через недостовірно подану пропозицію компанія мала всі шанси стати переможцем тендеру», - сказано в повідомленні.

Хабарі та розтрата коштів на «Великому будівництві»: про що повідомляла СБУПро які факти розтрати коштів і вимаганні хабарів на Великому будівництві повідомляли в СБУ.

Як з'ясували співробітники СБУ, замість зазначеного в документах «діючого» асфальтобетонного заводу за вказаною адресою знаходиться пустир з руїнами. Також виявлено низку інших невідповідностей. У сумі це могло призвести до масштабних збитків державного бюджету.

«Завдяки своєчасному інформуванню СБУ керівництво держпідприємства відхилило тендерну пропозицію іноземної компанії через порушення ними законодавства», - наголошується в повідомленні СБУ.

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало, що з обіцяного на 2020 рік не встигли зробити до кінця в рамках «Великого будівництва».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: