Арахамія спрогнозував терміни позачергових пленарних засідань ВР

Читать на русском
Позачергові пленарні засідання Верховної ради можуть провести через тиждень. Про це заявив лідер фракції Слуга народу Давид Арахамія.
фото СН Facebook

Позачергові пленарні засідання Верховної ради можуть провести через тиждень. Вони необхідні для прискорення розгляду законопроєктів, які зараз відклали через правки до «земельного» закону.

Про це заявив лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в четвер, 18 березня, в кулуарах Ради, пише Інтерфакс-Україна.

Законотворча робота: до чиїх поправок більше прислухається РадаУ Слузі народу найбільше поправок подавав Мар'ян Заблоцький, в Батьківщині – Юлія Тимошенко, в Європейській солідарності – Ніна Южаніна.

«Можливо, через тиждень проведемо ряд позачергових сесій, що дозволить нам прискорити розгляд законопроектів (включених до порядку денного - ред.), розгляд яких неможливий через те, що народні депутати зайшли в процес розгляду поправок (до законопроєкту №2194 - ред.)», - сказав Арахамія.

Він пояснив, що на наступному тижні провести позачергові пленарні засідання парламенту не вдасться, оскільки згідно з календарним планом Ради народні депутати працюють з виборцями.

Як відомо, парламент вже третій пленарний день розглядає поправки до законопроекту №2194 про внесення змін до Земельного кодексу та інших законодавчих актів, що стосуються удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин.

До другого читання законопроєкту було подано понад 3 тисячі поправок (більша частина - від ОПЗЖ і «Батьківщини»). Згідно з регламентом, під час розгляду законопроєкту Рада не може переривати цю процедуру і розглядати інші питання.

Нагадаємо, за перший день розгляду правок Рада пройшла тільки 160 з понад 3 тисячі. У середу народні депутати дві з половиною години розглядали поправки до проєкту закону №2194, дійшовши до 346-ї поправки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: