Земельна реформа: Рада за день пройшла тільки 160 правок із понад 3 тисяч

Читать на русском
Рада за день пройшла тільки 160 з 3128 поправок до другого читання законопроєкту, що дозволить передавати землі держвласності за межами населених пунктів до комунальної.
фото з відкритих джерел

Верховна рада сьогодні розглядала один із «земельних» законопроєктів, який допоможе завершити земельну реформу в Україні. Однак за день нардепи пройшли тільки 160 із 3128 поправок до другого читання.

Про це повідомив заступник голови фінансового комітету Ярослав Железняк у своєму Telegram у вівторок, 16 березня.

Ринок землі: що таке е-аукціони та якою буде процедура купівлі-продажу земельних ділянокХто зможе купувати землю, які обмеження діють до 2024 року та якими будуть е-аукціони з продажу державної та комунальної землі.

«Завершення земельної реформи рухається...повільно. За сьогодні пройшли 160 поправок з 3128 тільки у першому законопроекті №2194...Поки переговори голів фракцій щодо «прискорення процесу правок» закінчилися нічим. Тому нас чекають аналогічні дні ще цілий тиждень і позачергові засідання після закінчення основних», - написав він.

Відзначимо, законопроєктом №2194 пропонується дозволити передавати землі державної власності за межами населених пунктів до комунальної власності.

Винятком є ​​землі, необхідні державі для виконання її функцій.

Нагадаємо, раніше у «Слузі народу» анонсували, що на цьому тижні Рада розгляне два законопроєкти для завершення земельної реформи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: