КСУ розгляне справу про змін до регламенту ВР щодо «поправкового спаму»

Читать на русском
Конституційний Суд розгляне справу щодо конституційності ЗУ про внесення змін до регламенту ВР щодо протидії поправкового спаму.
Фото з відкритих джерел.

Конституційний Суд у четвер, 17 вересня, розгляне справу щодо конституційності ЗУ «Про внесення змін до регламенту ВРУ щодо протидії зловживанням правами народних депутатів України у ході законодавчої процедури», відомих як норми проти «поправкового спаму».

Як інформує пресслужба відоства, засідання заплановано на 10:00.

Обережно, спам: стали відомі лідери в написанні законопроектівСтали відомі прізвища народних депутатів, котрі протягом трьох із половиною років роботи парламенту підготували найбільше законопроектів.

Як вказано у документі під час розгляду та ухвалення закону було порушено законодавчу процедуру.

Автори клопотання також зазначають, що всупереч положенням Конституції України закон передбачає позбавлення народного депутата України можливості належним чином відстоювати своє право законодавчої ініціативи, яке він, серед іншого, реалізує через подання поправок і пропозицій до проектів законів України.

Нагадаємо, що 16 квітня Верховна рада України ухвалила в цілому проєкт закону №1043 про внесення змін до регламенту Верховної ради щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: