Європейська медична асоціація не підтвердила зв'язок між вакцинацією і тромбами – МОЗ

Читать на русском
Європейська медична асоціація (ЕМА) не підтвердила, що вакцина AstraZeneca (Covishield) викликає у пацієнтів тромби після щеплення.
фото REUTERS

Європейська медична асоціація (ЕМА) не підтвердила інформацію про те, що вакцина AstraZeneca (Covishield) викликає у пацієнтів наслідки у вигляді тромбозу.

Про це йдеться в заяві пресслужби МОЗ у понеділок, 15 березня.

У яких країнах призупинили вакцинацію препаратом AstraZenecaПрепаратом AstraZeneca припинили вакцинувати населення деякі країни. Усе через появу серйозних побічних ефектів.

У відомстві, зокрема, посилаються на дослідження, які проводять Європейська медична агенція та інші установи в країнах Європи.

У МОЗ нагадали, що ЕМА відповідає за оцінку та нагляд за лікарськими засобами в 27 країнах-членах ЄС.

«Наразі немає жодних ознак того, що вакцинація спричинила ці стани, які не вказані як побічні ефекти з цим препаратом. Переваги вакцини продовжують перевищувати ризики», - цитує МОЗ повідомлення EMA.

Також в EMA повідомили, що не знайшли доказів, які підтверджують випадки порушень згортання крові саме після вакцинації, що було зафіксовано в Австрії.

«Федеральний офіс безпеки в охороні здоров'я (BASG) Австрії також прийшов до висновку про відсутність причинно-наслідкового зв'язку між цими ускладненнями і вакцинацією», - відзначили в міністерстві.

«Тож чутки про те, що нібито європейські країни відмовляються від цієї вакцини, – не більше, ніж черговий фейк. Його спростовує Міністерство охорони здоров'я», - додали в МОЗ.

Нагадаємо, ряд країн, серед яких Італія, Ісландія, Данія, Норвегія заявили, що припиняють вакцинацію препаратом AstraZeneca після того, як у деяких пацієнтів виникли тромби після щеплення. При цьому прямий зв'язок між тромбозом і вакциною доведений не був.

«Слово і діло» раніше писало, які можуть бути побічні ефекти від вакцини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: