Ляшко перерахував можливі побічні ефекти після COVID-вакцинації

Читать на русском
У МОЗ назвали можливі побічні ефекти, які можуть виникати після вакцинації від коронавірусу - в разі їхнього виникнення слід звертатися до сімейного лікаря.

У МОЗ назвали можливі побічні ефекти, які можуть виникати після вакцинації від коронавірусу - в разі їхнього виникнення слід звертатися до сімейного лікаря.

Про це розповів головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі телеканалу Україна 24.

Як пообіцяв Ляшко, Міністерство охорони здоров'я повідомлятиме про всі випадки несприятливих подій після вакцинації від коронавірусу в Україні.

«Коли ми говоримо про несприятливі події після імунізації, це не означає, що це несприятлива подія внаслідок імунізації. Ми повідомлятимемо про всі несприятливі події, які виникають», - сказав він.

За словами санлікаря, після вакцинації від коронавірусу можуть виникати такі побічні ефекти:

  • почервоніння на місці щеплення;
  • незначне підвищення температури;
  • поява папул у місці ін'єкції.

«Але є й більш серйозні. Ці, що я зараз назвав, зустрічаються в 5-7% від кількості провакцинованих, але є випадки та анафілактичних шоків, які трапляються 4 випадки на мільйон. В Україні поки немає (випадків анафілактичного шоку - ред.)», - додав Ляшко.

Нагадаємо, в Україні за перші два дні отримали щеплення від коронавірусу вже +1338 осіб. Найбільше - в Черкаській області.

Головний санлікар Віктор Ляшко повідомив, що надійшли перші 7 повідомлень про незначні ускладнення після вакцинації (одне з Чернігівської та шість з Черкаської областей).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: