Низка країн Євросоюзу поскаржилася на несправедливий розподіл вакцини

Читать на русском
13 березня був опублікований спільний лист лідерів Австрії, Латвії, Чехії, Словенії та Болгарії на адресу голов Євроради та Єврокомісії
Європейський союзpicture-alliance

Лідери п'яти країн-членів Європейського Союзу зажадали переговорів на вищому рівні для забезпечення «справедливого» розподілу вакцин серед членів ЄС. На їхню думку, при збереженні поточної ситуації ряд країн опиниться в нерівному становищі вже до літа 2021 року.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на західні ЗМІ.

13 березня було опубліковано спільний лист лідерів Австрії, Латвії, Чехії, Словенії та Болгарії. Воно адресоване президенту Європейської Ради Шарлю Мішелю і президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляйен.

«Нинішня система продовжить створювати та поглиблювати велику нерівність між країнами-членами до літа, і деякі зможуть досягти колективного імунітету за кілька тижнів, тоді як інші будуть відставати», - сказано в повідомленні.

У яких країнах призупинили вакцинацію препаратом AstraZenecaПрепаратом AstraZeneca припинили вакцинувати населення деякі країни. Усе через появу серйозних побічних ефектів.

Лідери країн-підписантів закликали керівництво Євросоюзу якомога швидше скликати обговорення з цього приводу.

Раніше ВООЗ дозволила застосування вакцини від коронавірусу Janssen компанії Johnson & Johnson. Препарат внесли в екстрений список медпрепаратів.

З березня по грудень 2020 року в країнах ЄС було зафіксовано на 580 тисяч смертей більше, ніж за той же період у 2016-2019 роках. Причиною цього стала епідемія коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: