Україна зможе вакцинувати три відсотки населення до середини 2021 року – S&P

Читать на русском
В агентстві зазначили, що Україна отримає до середини року 2,3 млн доз вакцини по гарантії і 25 млн доз сумарно, але цього мало
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Вакцинація в Україні буде вестися дуже повільними темпами. При збереженні поточної швидкості вакцинації населення від коронавірусу до середини 2021 року щепленнями можна буде забезпечити менше ніж 3% населення.

Про це повідомляє у своєму прогнозі Міжнародне агентство S&P Global Ratings.

В агентстві відзначили, що до середини 2021 року Україна повинна отримати у своє розпорядження не менше 2,3 мільйона доз вакцини від коронавірусу з 8 мільйонів гарантованих через центр Всесвітнього доступу до вакцин COVID-19 (COVAX) Всесвітньої організації охорони здоров'я. Такої кількості вистачить, щоб вакцинувати від коронавірусу 2,7% населення з розрахунку у дві дози на людину.

У яких країнах призупинили вакцинацію препаратом AstraZenecaПрепаратом AstraZeneca припинили вакцинувати населення деякі країни. Усе через появу серйозних побічних ефектів.

В агентстві також зазначили, що український уряд очікує сумарного надходження 25 мільйонів доз вакцини з різних джерел. Цієї кількості вистачить для вакцинації приблизно 30% населення з розрахунку у дві дози на людину

«Однак доставка вакцини, швидше за все, буде повільною», - вважають в S&P.

Станом на 13 березня в Україні зі старту кампанії вакцинації щеплення від COVID-19 отримали вже понад 47,5 тисячі осіб. За добу - понад 9 тисяч.

Зазначимо, темпи вакцинації почали збільшуватися на цьому тижні - з 9 березня.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксовано 13 276 хворих на коронавірус. Це на кілька сотень більше, ніж днем раніше. Також це максимальний добовий приріст хворих цього року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: