AstraZeneca заявила про скорочення поставок Євросоюзу і назвала причину

Читать на русском
AstraZeneca зіткнулася з обмеженнями на експорт вакцин і тепер змушена скорочувати поставки для членів ЄС
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Фармацевтична компанія AstraZeneca офіційно оголосила про затримку нових поставок своєї вакцини від COVID-19 Європейському союзу. Планувалося, що компанія поставить в ЄС 30 млн доз вакцини в першому кварталі 2021 року і 70 млн доз вакцини - у другому кварталі.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті компанії.

Причиною затримок компанія назвала експортні обмеження.

«AstraZeneca з жалем оголошує про затримки в запланованих поставках вакцини від COVID - 19 в Євросоюз, попри невпинну роботу по прискоренню поставок», - наголошується в повідомленні.

У яких країнах призупинили вакцинацію препаратом AstraZenecaПрепаратом AstraZeneca припинили вакцинувати населення деякі країни. Усе через появу серйозних побічних ефектів.

AstraZeneca планувала задіяти у виробництві вакцин свої центри за межами ЄС, щоб забезпечити поставки 27 державам-членам Союзу, але в підсумку зіткнулася з обмеженнями на експорт вакцин.

«На жаль, експортні обмеження призведуть до скорочення поставок в першому кварталі та, ймовірно, вплинуть на поставки в другому кварталі», — заявили в компанії.

Раніше Вашингтон повідомив Європейському Союзу, що не буде здійснювати поставки вакцини від коронавірусу розробки AstraZeneca COVID-19, вироблених в Сполучених Штатах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: