Зеленський на з'їзді «Слуги народу»: Ми зробили висновки

Читать на русском
У Києві сьогодні проходить XI з'їзд політичної партії Слуга народу. У ньому беруть участь перші особи країни, серед яких президент Володимир Зеленський.
скрін з відео

У суботу, 13 березня, в Києві проходить XI з'їзд політичної партії «Слуга народу». У ньому беруть участь перші особи країни, серед яких президент Володимир Зеленський.

Захід проходить в КВЦ «Парковий», вхід охороняє підрозділ Нацгвардії. Територію виставкового центру посилили поліцією. Всередині приміщення стоять металеві рамки, також чергують співробітники управління державної охорони.

Свої проти своїх: хто зі «слуг народу» оскаржував в КСУ закони партії або укази ЗеленськогоДепутати від Слуги народу оскаржують в КСУ конституційність законів, ініційованих їхніми колегами.

Першим на з'їзді СН виступив президент Володимир Зеленський. У своїй промові він зазначив, що партія починає новий етап.

«Ми визнали помилки і зробили висновки. Ми поступово очищаємо команду від засланих козачків, як кажуть, і від випадкових людей. Є й такі. І ми готові рухатися далі. Якщо в цьому залі є ті, хто готовий опустити руки або до сих пір не зрозумів різницю між справжньою думкою народу і своєю «Facebook-бульбашкою» або штурмом деяких журналістів і анонімних телеграм-каналів, краще, будь ласка, встаньте і підіть зараз», - заявив президент.

Зеленський додав, що чекає від партії наступне: бути на передовій реальних змін, зосередиться на «дійсно важливих законах, а не на дрібницях, які імітують бурхливу діяльність».

«Друге. Єдність. У вас можуть бути дискусії щодо деталей. Але коли йдеться про принципово важливі для країни речі, на табло завжди має бути як мінімум 226 наших голосів. Голосів «Слуги народу». І вас не повинно цікавити, як голосують інші партії. Нехай це залишиться на їх совісті», - підкреслив Зеленський.

З'їзд партії транслюється на Youtube-каналі політсили.

XI з'їзд партії «Слуга Народу»Партія Слуга Народу

Участь в роботі з'їзду також беруть голова Верховної ради Дмитро Разумков, перший віце-спікер Руслан Стефанчук, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

Названо умову повернення «Слузі народу» державного фінансуванняПартія має ліквідувати порушення в документації та подати виправлені належним чином папери до НАЗК
, міністр культури Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на з'їзді СН планують обговорити новий статут і доктрину партії.

Перед цим стало відомо, що партію «Слуга народу» позбавили державного фінансування. У звітах партії знайшли ознаки кримінальних злочинів.

Пізніше була названа умова повернення СН державного фінансування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: