Україна не встигне використати всі дози Covishield до червня – ЗМІ

Читать на русском
Середній темп вакцинації в Україні становить близько 2400 щеплень на добу, що сумарно дає 250 тисяч щеплень до кінця червня 2021 року
Ілюстративне фотоAssociated Press

За збереження нинішніх темпів вакцинації Україна встигне використати до закінчення терміну придатності тільки половину з півмільйонної партії вакцини від коронавірусу Covishield. Термін дії вакцини, поставленої в Україну, спливає 23 червня 2021 року.

Про це повідомляє ZN.UA, посилаючись на документи про постачання в Україну індійської вакцини.

«Враховуючи, що Україна отримала 500 тисяч доз вакцини, швидкість вакцинації повинна зрости принаймні вдвічі, щоб вся партія була використана вчасно», - йдеться в повідомленні.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

Середній темп вакцинації в країні становить близько 2400 щеплень на добу. Це означає, що при збереженні нинішніх темпів вакцинації до 23 червня Україна в найкращому випадку встигне використовувати половину - 250 тисяч з 500 тисяч доз.

Раніше стало відомо, що МОЗ України звернулося до Crown Agents для отримання інформації про вакцини Сovishield виробництва Serum Institute of India.

Станом на 12 березня в Україні вже вакцинували від коронавірусу 38 237 осіб. Вони отримали першу дозу вакцини.

Раніше МОЗ внесло зміни в Дорожню карту вакцинації. Щеплення позачергово у разі залишку вакцини можуть отримати нардепи, політики та чиновники місцевого рівня, лідери та представники релігійних організацій, а також видатні письменники, журналісти, спортсмени, музиканти, актори, співаки, інші діячі сфери культури, старше 60 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: