Ляшко розповів, як громадські діячі вакцинуються позачергово

Читать на русском
Список громадських діячів, які можуть отримати щеплення від COVID позачергово, формують регіональні департаменти охорони здоров'я та пресслужби ОДА.
kmu.gov.ua

Список громадських діячів, які можуть отримати щеплення від COVID позачергово, сформують регіональні департаменти охорони здоров'я та пресслужби ОДА. У разі залишку вакцини люди з цих списків повинні прибути на щеплення протягом години.

Про це повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 12 березня.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

«Регіональні ДОЗи спільно з пресслужбами ОДА формують список громадських діячів області, які можуть бути вакциновані у разі виявлення залишків доз в конкретний день», - нагадав він.

За його словами, згідно з оновленим планом вакцинації, громадські діячі будуть повідомлені про можливість вакцинації у разі залишків доз вакцини.

Коли стає зрозуміло, що в день проведення вакцинації є залишки доз, відповідальний за списки громадських діячів уточнює, хто з них зможе вакцинуватися.

«Громадські діячі повинні бути готові приїхати на місце проведення вакцинації протягом години до моменту обов'язкової утилізації залишків від оголошення наявності таких доз», - уточнив він.

Санлікар наголосив, що всі, хто був вакцинований позачергово, обов'язково отримають другу дозу цієї ж вакцини в термін, зазначений в офіційній інструкції до вакцини.

Нагадаємо, в Україні триває вакцинація індійською вакциною Covishield.

Раніше МОЗ внесло зміни до Дорожньої карти вакцинації. Щеплення позачергово у разі залишку вакцини можуть отримати нардепи, політики і чиновники місцевого рівня, лідери та представники релігійних організацій, а також видатні письменники, журналісти, спортсмени, музиканти, актори, співаки, інші діячі сфери культури, старші за 60 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: