СБУ розкрила подробиці розслідування у справі «Мотор Січі»

Читать на русском
Служба безпеки України здійснює досудове розслідування у справі про можливу підготовку диверсії та державної зради на підприємстві Мотор Січ.

Служба безпеки України здійснює досудове розслідування у справі про можливу підготовку диверсії та державної зради на підприємстві «Мотор Січ».

Про це повідомили у відомстві повідомила на запит «Радіо Свобода».

Розслідування також стосується ймовірного постачання продукції заводу представникам Росії.

«Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених частинами 1 статті 14, статті 113 та частини 1 статті 111 Кримінального кодексу України, а саме за фактом готування до вчинення диверсії - дій, спрямованих на зруйнування акціонерного товариства «Мотор Січ» як об’єкта, який має важливе народногосподарське та оборонне значення», - йдеться в повідомленні.

Крім того, представники АТ «Мотор Січ» підозрюються у допомозі Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України шляхом постачання продукції військового призначення та подвійного використання.

Інших деталей СБУ не повідомляє, посилаючись на норми Кримінально-процесуального кодексу щодо недопустимості розголошення даних оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування.

Раніше стало відомо, що співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність групи компаній «Мотор Січ», яка протягом двох років фінансувала діяльність самопроголошеної «Донецької народної республіки».

Також експерти пояснили, чим небезпечний для України продаж акцій «Мотор Січ».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: