Китайські інвестори «Мотор Січі» погрожують Україні новими позовами

Читать на русском
Китайські інвестори підприємства таким чином відреагували на заяви про можливу націоналізацію авіадвигунобудівного підприємства
Ілюстративне фотоwikiwand.com

Китайський інвестор авіадвигунобудівного підприємства «Мотор Січ», компанія Skyrizon Aircraft Holdings, погрожує українському уряду черговими судовими позовами через заяви України про можливу націоналізацію підприємства.

Про це йдеться в повідомленні на сайті підприємства.

Так, коментуючи слова голови фракції «Слуги народу» Давида Арахамії про можливу націоналізацію «Мотор Січі», Ван Цзінь заявив, що такі твердження українських політиків нібито допоможуть інвесторам з Китаю здобути перемогу над Україною в суді.

Китайський бізнесмен також пригрозив, що будь-які дії або виступи, які будуть завдавати шкоди інвестиціям китайських громадян, будуть використані у якості доказів або предмета судового розгляду і передані у відповідні судові та правоохоронні органи.

«Ми вже подали та готуємося подати ще ряд судових позовів як в Україні, в Китаї, так і на міжнародному рівні. Ми будемо рішуче захищати та охороняти законні права китайських інвесторів», - сказано в офіційній заяві Skyrizon.

4 березня 2021 року Арахамія повідомив, що у Верховній раді України найближчим часом буде зареєстрований законопроект, який передбачає перехід Запорізького авіадвигунобудівного підприємства «Мотор Січ» у власність держави.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що не вважає Китай головною геополітичною загрозою, а також запевнив, що за його президентства контрольний пакет «Мотор Січі» залишиться в Україні.

Інвестори з Китаю зажадали від міжнародного арбітражу стягнути з України 3,5 млрд доларів. У відповідь на їхні вимоги 28 січня 2021 року Зеленський ввів санкції проти китайських інвесторів підприємства.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: