Нацкомісія з цінних паперів заявила про незаконність зборів акціонерів «Мотор Січі»

Читать на русском
Загальні збори акціонерного товариства Мотор Січ, які були скликані у неділю, 31 січня, були незаконними та неправомірними.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Загальні збори акціонерного товариства «Мотор Січ», які були скликані у неділю, 31 січня, були незаконними та неправомірними.

Про це заявила пресслужба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, повідомляє «Економічна правда».

Між двох вогнів: чим небезпечний для України продаж акцій «Мотор Січ»Угода з продажу акцій Мотор Січ може посварити Україну з Китаєм, а також зі Сполученими Штатами.

Зазначається, що комісія не виявила у діях осіб, які скликали збори, жодних ознак законності.

«Комісія провела відповідні заходи за адресою та часом, зазначених у повідомленні, щодо організації так званих загальних зборів компанії «Мотор Січ», але жодних дій, які б підтверджували наміру їх законного проведення, не виявила. За результатами чого складено відповідний протокол порушень», – повідомляють в НКЦПФР.

Там також додають, що дії певних акціонерів не можуть вважатися правомірними діями по скликанню та проведенню загальних зборів «Мотор Січ», оскільки такі дії порушують права інших акціонерів цього товариства.

Нагадаємо, 31 січня у Запоріжжі повинні були відбутися збори акціонерів АТ «Мотор Січ», ініційовані китайськими інвесторами та українським бізнесменом Олександром Ярославським.

З ранку під будівлею, де мав пройти захід, зібралися кілька десятків співробітників підприємства з плакатами «Закон на стороні Мотора» та «Не дозволимо рейдерського захоплення».

У ситуацію втрутилася навіть Служба безпеки України: там проведення зборів назвали «підготовкою до знищення виробничих потужностей акціонерного товариства, що має важливе оборонне і народногосподарське значення».

Пізніше президент Володимир Зеленський заявив, що за часів його президентства підприємство «Мотор Січ» не будуть продавати іноземцям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: