СБУ викрила масштабну схему нелегального збуту пального, відбуваються обшуки на АЗС Glusco

Читать на русском

СБУ і податкова в четвер, 11 березня, проводять масштабні обшуки на об'єктах мережі автозаправних станцій Glusco.
фото з відкритих джерел

Служба безпеки викрила масштабну схему реалізації неякісних нафтопродуктів через мережу АЗС на території України. Збитки держбюджету оцінюються в 240 млн грн. Сьогодні відбувається понад 140 обшуків у справі про торгівлю пальним, зокрема і на об'єктах мережі автозаправних станцій Glusco.

Першим про обшуки повідомив портал enkorr, посилаючись на співробітника центрального офісу компанії Glusco.

«У нас маски-шоу у всіх офісах, заправках, нафтобазах. Пломбують колонки і резервуари, відключають відеоспостереження», - розповіло джерело видання.

Також повідомляється, що в рамках спецоперації силовики вилучають документацію і комп'ютери, а «подекуди доходить до рукопашної».

Пізніше на сайті СБУ з'явилося повідомлення, що відомство викрило масштабну операцію з «тіньової» реалізації неякісних нафтопродуктів. Назва компанії не вказується, але, ймовірно, мова йде і про мережі заправок Glusco.

«В рамках кримінального провадження правоохоронці задокументували організацію масштабної протиправної схеми поводження і реалізації неякісних нафтопродуктів. Встановлено, що таким чином організатори свідомо ухилялися від сплати податків до держбюджету чим завдали шкоду у великих розмірах», - йдеться в повідомленні.

Орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн., уточнили в СБУ.

Силовики підтвердили, що зараз проходить «понад 140 санкціонованих обшуків в 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських судах, 105 автозаправних станціях і 2 відділах митного оформлення».

Кримінальне провадження відкрито за такими статтями ККУ:

  • ч. 3 ст. 209 (легалізація або відмивання майна, отриманого злочинним шляхом),
  • ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків),
  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем),
  • ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів).

Як уточнюють в enkorr, обшуки на Glusco проводять згідно з рішеннями слідчого судді Київського районного суду Харкова Садовського К.С. від 26 лютого та 1 березня.

Суд їх виніс в рамках кримінальних справ, розпочатих 30 січня 2019 року за фактами незаконного виробництва, зберігання, транспортування з метою збуту підакцизних товарів, ухилення від сплати податків, а також легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом.

Відзначимо, за даними ЗМІ, мережа заправок Glusco контролюють структури з оточення нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, проти якого були запроваджені санкції РНБО.

Нагадаємо, на цьому тижні глава Кабміну Денис Шмигаль доручив посилити боротьбу з незаконним обігом пального.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: