Шмигаль спрогнозував терміни стабілізації цін на пальне

Читать на русском
Ціни на пальне в Україні стабілізуються вже до кінця березня, очікують в Кабміні. Також триває боротьба з нелегальними заправками.
kmu.gov.ua

Уряд очікує, що ціни на пальне в Україні стабілізуються вже до кінця березня. Зараз йдуть переговори з представниками АЗС.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну у середу, 10 березня.

Вартість бензину і дизпального: чому зросли ціни на заправках і чи зростатимуть надаліОсновною причиною подорожчання палива в Україні стало зростання цін на нафту. Прогнози на найближчий час невтішні.

За його словами, однією з причин підвищення цін на пальне стало те, що ціни на нафту перебувають на дворічному максимумі.

«У той же час ми спілкуємось з представниками АЗС, а також проводимо роботу з ліквідації нелегальних заправок. За моїм дорученням вже працюють відповідні регіональні комісії. Найближчим часом ми побачимо результати їхньої роботи. За нашими очікуваннями стабілізація цін відбудеться вже наприкінці березня (на пальне - ред.)», - повідомив Шмигаль.

Крім того, у Кабміні очікують, що стабілізація цін на соціальні товари і продукти відбудеться також наприкінці березня

Нагадаємо, раніше Шмигаль доручив щодня моніторити ціни на пальне в областях. Для цього хочуть залучити представників нафтогазової галузі, профільних асоціацій, органів місцевого самоврядування, ДФС, ДСНС, Нацполіції та інших уповноважених органів.

«Слово і діло» докладно розбиралося, як в Україні з 1996 року зростала середня зарплата і вартість бензину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: