Шмигаль розповів, як будуть боротися з нелегальним обігом пального

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив щодня моніторити ціни на пальне в областях в рамках боротьби з нелегальним обігом пального.
фото REUTERS

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив доручив щодня моніторити ціни на пальне в областях. Для цього будуть створені міжвідомчі групи.

Про це Шмигаль повідомив в своєму Telegram-каналі в середу, 10 березня, після наради, присвяченої цьому питанню.

Вартість бензину і дизпального: чому зросли ціни на заправках і чи зростатимуть надаліОсновною причиною подорожчання палива в Україні стало зростання цін на нафту. Прогнози на найближчий час невтішні.

«Активізуємо діяльність міжвідомчих робочих груп в областях для проведення заходів із метою боротьби з нелегальним обігом пального. Ці та інші питання обговорив сьогодні на нараді за участю представників Мінекономіки, Мінрегіону, Офісу Президента, Антимонопольного комітету, Нацполіції, ДСНС та інших уповноважених органів. Робочі групи проводять щоденний моніторинг цін на пальне в кожному районі», - написав він.

За його словами, до моніторингу цін хочуть залучити представників нафтогазової галузі, профільних асоціацій, органів місцевого самоврядування, ДФС, ДСНС, Нацполіції та інших уповноважених органів.

Крім того, Шмигаль також доручив Антимонопольному комітету провести перевірку дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції при реалізації світлих нафтопродуктів.

А Держмитслужба, Держспоживслужба і Держекоінспекція через тиждень повинні подати Кабміну пропозиції щодо створення державної системи якості пального.

Нагадаємо, на АЗС ще з минулого року в період карантину почали дорожчати бензин і дизпальне.

«Слово і діло» докладно розбиралося, як в Україні з 1996 року зростала середня зарплата і вартість бензину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: