Нова хвиля коронавірусу в Україні може стати національною катастрофою – НАНУ

Читать на русском
Під час цієї хвилі кількість підтверджених випадків може досягати позначки в 40 тисяч випадків на день, а число смертей - в тисячу, прогнозує НАНУ
Ілюстративне фотоФото УП

Нова хвиля коронавірусу в Україні може бути значно потужнішою осінньої хвилі 2020 року і прийняти характер національної катастрофи.

Про це заявив лікар і вчений, співробітник Інституту біохімії Національної академії наук України Володимир Галицький в ефірі телеканалу «Київ», повідомляється на сайті НАНУ.

Весняна хвиля захворюваності спаде тільки на початку травня, її пік припаде на квітень 2021 року. Під час цієї хвилі кількість підтверджених випадків може досягати позначки в 40 тисяч випадків в день, а число смертей - в тисячу.

«Інтенсивне проведення щеплень могло б перешкодити стрімкому розвитку епідемії в Україні. Щоб зірвати весняну хвилю захворюваності, на цей момент слід було б вакцинувати вже близько 50-70% населення, проте темпи вакцинації у нас, на жаль, дуже невисокі», - зазначив Галицький.

Третя хвиля COVID-19 в Україні: чи буде новий локдаунТретя хвиля коронавірусу почалася в Україні. Чи буде новий локдаун, розібралося Слово і діло.

Раніше нардеп Михайло Радуцький поскаржився, що в Україні кампанія з вакцинації проходить в три рази повільніше, ніж спочатку планувалося Міністерством охорони здоров'я, в той час, як на території західних областей України складається загрозливе епідеміологічне становище.

4 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що в Україні почалася третя хвиля коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: