Британський штам коронавірусу на 64% смертоносніший за оригінал – дослідження

Читать на русском
Англійські дослідники порівняли дані приблизно 55 тис. пар учасників, у яких виявили коронавірус
Ілюстративне фотоPixabay

Так званий «Британський» штам коронавірусу, який з січня 2021 року активно поширюється по території Європи та США, на 64% смертоносніший, ніж його «оригінальна» версія.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на західні ЗМІ.

Матеріали провідних західних видань, що публікуються з посиланням на результати дослідження, проведеного Ексетерським університетом, викликають тривогу.

Англійські дослідники порівняли дані приблизно 55 тис.пар учасників, у яких виявили коронавірус між жовтнем 2020 року і січнем 2021 року. За ними вели спостереження протягом 28 днів, з'ясувавши, що смертність від нового штаму становила 4,1 на 1000 випадків проти 2,5 на 1000 у «оригіналу», що демонструє зростання смертності на 64%.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

Раніше в МОЗ розповіли, що «Британський» і «Південноафриканський» штами коронавірусу є більш заразними та небезпечними, а також відрізняються малим інкубаційним періодом і високою смертністю.

Нагадаємо, 4 березня Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського повідомив про те, що в Україні виявлено «Британський» штам коронавірусу - той самий, що на 70% заразніше, ніж його «оригінальний» варіант. Крім цього, виявлена циркуляція в Україні ще ряду штамів COVID-19.

Станом на 10 березня 2021 року новий штам коронавірусу, який вперше був зафіксований у Великій Британії, підтвердили вже в 111 країнах. «Південноафриканський» штам - майже в 60 країнах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: