У Німеччині виявили комбінований штам коронавірусу

Читать на русском
Відзначається, що новий штам зафіксували в аеропорту Берліна у пасажира, який прилетів з Саксонії.
Ілюстративне фотоAP Photo

У Німеччині виявили новий штам коронавірусу. Його особливість в тому, що він є комбінованим, поєднуючи в собі особливості британського і південноафриканського штаму.

Про це повідомляє германське видання Spiegel.

Відзначається, що новий штам зафіксували в аеропорту Берліна у пасажира, який прилетів з Саксонії. Німеччина - не перша країна, де зафіксована мутація B. 1.525. Про подібні випадки вже повідомили також Данія, Італія, Нігерія, Норвегія, Канада, Великобританія і США.

Пізніше компанія Centogene, яка аналізувала зразок, оголосила, що комбінований штам був виявлений в низці інших зразків, взятих на території Німеччини.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

Раніше в МОЗ розповіли, що «Британський» та «Південноафриканський» штами коронавірусу є більш заразними та небезпечними, а також відрізняються малим інкубаційним періодом і високою смертністю.

Нагадаємо, 4 березня Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського повідомив про те, що в Україні виявлено «Британський» штам коронавірусу - той самий, що на 70% заразніше, ніж його «оригінальний» варіант. Окрім цього, виявлена циркуляція в Україні ще ряду штамів COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: