Зеленський і Дуда обговорили протидію «Північному потоку-2»

Читать на русском
Президенти скоординували свої кроки щодо подальшої протидії реалізації російського проєкту будівництва газопроводу
Ілюстративне фотоGloballookpress

Президент України Володимир Зеленський в ході телефонної розмови з президентом Польщі Анджеєм Дудою обговорили ряд питань, серед яких і протидія будівництву російського газогону «Північний потік-2».

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України 24 лютого.

«Цей проєкт, по суті, - пастка для всієї Європи. Його не можна допустити. Подальше посилення санкцій проти цього проєкту - це гарантія енергетичної безпеки Європи», - підкреслив Зеленський.

Своєю чергою, президент Польщі погодився із Зеленським у тому, що країнам потрібно докласти максимум зусиль, щоб не допустити завершення будівництва російського газопроводу.

Вони скоординували кроки щодо подальшої протидії реалізації російського проєкту, а також домовилися максимально залучати міжнародну спільноту до блокування будівництва «Північного потоку-2».

Нагадаємо, посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2» може негативно вплинути на політичний імідж Німеччини у світі та призвести до втрати довіри до цієї країни на міжнародній арені.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що вартість прокладки в Німеччину російського газопроводу «Північний потік-2» давно перевищила економічно доцільну, що зайвий раз доводить спрямованість цього проєкту на підрив енергетичної безпеки Європи.

23 лютого Сполучені Штати ввели санкційні заходи проти російського судна-трубоукладача «Фортуна», яке долучено до процесу добудови російського газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: