Будівництво «Північного потоку-2»: Байдена закликали запровадити нові санкції

Читать на русском
Сенатори США закликали президента Джо Байдена впровадити нові санкції проти компаній, які беруть участь в проєкті «Північний проект-2».

Сенатори США закликали президента Джо Байдена впровадити нові санкції проти компаній, які беруть участь в проєкті «Північний проект-2».

З відповідною пропозицією виступила група з 40 сенаторів, повідомляється на сайті сенатора Джона Баррассо.

«Будівництво проєкту триває, і в відкритому доступі є інформація про судна і компанії, які беруть участь у діяльності, котра підлягає під санкції», - йдеться в листі сенаторів до президента США.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Вони критично поставилися до доповіді Держдепу від 19 лютого 2021 року про «Північний потік-2» і пов'язаних із ним санкцій, в якому йшлося тільки про одне російське судно - трубоукладач Фортуну і його власника - компанії КВТ-Рус.

«У ньому не вказані інші судна, які беруть участь у прокладанні трубопроводу, а також компанії, що надають страхові та сертифікаційні послуги», - додали сенатори.

Законодавці закликали «швидко і повною мірою» схвалити обмежувальні заходи щодо газопроводу.

Нагадаємо, 23 лютого Сполучені Штати впровадили санкційні заходи проти російського судна-трубоукладача «Фортуна», яке залучене до процесу добудови російського газопроводу «Північний потік-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: