У Кабміні розповіли про відповідь України на запуск «Північного потоку-2»

Читать на русском
Зараз Росія не має жодного інструменту, яким вона могла б завдати серйозної шкоди українській енергетичній безпеці.
Ілюстративне фотоGloballookpress

Якщо Росія все-таки добудує і запустить газопровід «Північний потік-2», Україна у відповідь може повністю інтегруватися в європейський енергетичний ринок.

Про це розповіла віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, повідомляє «Укрінформ».

Зараз, зазначила віцепрем'єр, Росія не має жодного інструменту, яким вона могла б завдати серйозної шкоди українській енергетичній безпеці.

«Але, безумовно, завершення цього проєкту підірве таку безпеку. Відповіддю на це може бути наша інтеграція в європейський ринок і формування єдиного простору для конкуренції, для того, щоб відкрити ринок для компаній Євросоюзу», - додала Стефанишина.

Резюмуючи сказане, віцепрем'єр також зазначила, що найкращим запобіжником проти повторення численних газових воєн РФ проти України стануть оновлені додатки з енергетики в Угоді про асоціацію.

Нагадаємо, посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2» може негативно вплинути на політичний імідж Німеччини у світі та привести до втрати довіри до цієї країни на міжнародній арені.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що вартість прокладки в Німеччину російського газопроводу «Північний потік-2» давно перевищила економічно доцільну, що зайвий раз доводить спрямованість цього проєкту на підрив енергетичної безпеки Європи.

23 лютого Сполучені Штати впровадили санкційні заходи проти російського судна-трубоукладача «Фортуна», яке залучено до процесу добудови російського газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: