США запровадили санкції проти російського судна, яке будує «Північний потік-2»

Читать на русском
Окрім самого судна, санкції запровадили також проти його власника - російської компанії КВТ-РУС. Обмежувальні заходи запроваджено відповідно до закону США про протидію супротивникам за допомогою санкцій
Судно-трубоукладач «Фортуна»Відкрите джерело

Сполучені Штати запровадили санкційні заходи проти російського судна-трубоукладача «Фортуна», яке долучено до процесу добудови російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомило Міністерство фінансів США.

Окрім самого судна, санкції запровадили також проти його власника - російської компанії КВТ-РУС.

Відзначається, що санкції проти «Фортуни» і компанії-власника запроваджено відповідно до закону CAATSA («Протидія противникам Америки за допомогою санкцій»).

Нагадаємо, раніше стало відомо, що німецька компанія Bilfinger SE відмовилася від участі в проєктах будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» через загрозу санкцій з боку США.

Пізніше посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2» може негативно вплинути на політичний імідж Німеччини у світі та привести до втрати довіри до цієї країни на міжнародній арені.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що вартість прокладки в Німеччину російського газопроводу «Північний потік-2» давно перевищила економічно доцільну, що зайвий раз доводить спрямованість цього проєкту на підрив енергетичної безпеки Європи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: