Довідка про COVID-вакцинацію: Ляшко назвав умови видачі

Читать на русском
Довідку про COVID-вакцинацію будуть видавати безкоштовно після дворазового введення вакцини.
Фото з відкритих джерел.

Українці зможуть безкоштовно отримати міжнародне свідоцтво про проходження вакцинації від COVID-19 для перетину кордону, якщо така вимога буде запроваджена іншими країнами.

Як пояснив головний санітарний лікар, заступник глави МОЗ Віктор Ляшко, довідка буде видаватися безплатно після дворазового введення вакцини.

COVID-паспорт або «паспорт вакцинації»: що це і в яких країнах вже видаютьДеякі країни вже почали видавати громадянам паспорт вакцинації. У майбутньому він може бути одним з обов'язкових документів для подорожей. Що це і чим відрізняється від імунного паспорта.

«Є міжнародні медико-санітарні правила, є додаток номер шість до цих правил, який чітко прописує форму та вимоги до міжнародного свідоцтва про вакцинацію. І поки жодних інших паспортів ми не впроваджуємо», - сказав він у коментарі РБК-Україна.

Нагадаємо, Китай запустив цифровий сертифікат щеплення від COVID-19 для своїх громадян, які планують закордонні поїздки.

Єврокомісія планує розробити і запровадити паспорт вакцинації від коронавірусу до літа.

В Україні Міністерство цифровізації спільно з МОЗ розробили цифрову систему, за допомогою якої можна підтвердити факт вакцинації. Записуючись на безкоштовне COVID-щеплення через цю систему українці зможуть надалі отримати паспорт вакцинації, якщо його впровадять у світі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: