Шмигаль розповів про паспорти вакцинації в Україні

Читать на русском
Цифрова система розробки Мінцифри та МОЗ дозволить підтвердити факт вакцинації і в майбутньому при необхідності отримати паспорт вакцинації
Денис ШмигальВідкрите джерело

Міністерство цифровізації спільно з Міністерством охорони здоров'я України розробили цифрову систему, за допомогою якої можна підтвердити факт вакцинації. При записі на безкоштовне COVID-щеплення через цю систему українці зможуть надалі отримати паспорт вакцинації, якщо його введуть у світі.

Про це написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

«Цифрова система, розроблена Мінцифрою і МОЗ, допоможе в майбутньому всім вакцинованим отримати підтвердження щеплення від COVID - 19 у разі, якщо в світі будуть введені так звані паспорти вакцинації», - написав Шмигаль.

COVID-паспорт або «паспорт вакцинації»: що це і в яких країнах вже видаютьДеякі країни вже почали видавати громадянам паспорт вакцинації. У майбутньому він може бути одним з обов'язкових документів для подорожей. Що це і чим відрізняється від імунного паспорта.

Раніше Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала уряди 27 країн-членів Європейського Союзу почати технічні роботи з розробки паспортів вакцинації від COVID-19 з тим, щоб вже до літа ввести ці документи.

Нагадаємо, глави країн-членів Європейського союзу прийняли рішення про введення на території ЄС сертифікатів COVID-вакцинації. Сертифікати будуть введені протягом трьох місяців.

При цьому Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) не рекомендувала вводити паспорти про вакцинацію від COVID-19, які видавалися б особам, які отримали щеплення від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: